2000
Az I. Gyergyói Civil Fórumot 1998. nov. 11.-én 15,00 órára a Korona Tükörtermébe hívta össze az Esély Alapítvány azzal a céllal, hogy párbeszédet kezdeményezzen a civil szervezetek képviselői között, ill. a szervezetek és a helyi adminisztráció között. 40 meghívót küldtünk ki a medence civil szervezeteinek és a helyi sajtónak, valamint meghívtuk a polgármestert, alpolgármestert, főispánt, föesperest. Ugyanakkor nyilvánosan is meghirdettük a Fórumot a helyi sajtóban.

 

Ez a találkozó szerves része az Esély Alapítvány két programjának: "Reflektorfényben a civil szervezetek " (FDSC támogatás) és "Jövő tanácsosai" (PHARE a Demokráciáért támogatás) elnevezésű programoknak.

 

1999

Kedves barátaink!

 

Szeretettel meghívunk a Jubileumi Civil Fórumra 1999. november 9.-én 16,00 órától az Astoria kávéházba (volt Ihlető)!!!

az Esély Alapítvány munkatársai

 

Egy évvel ezelőtt találkoztunk először Civil Fórumon a medence szervezeteivel, a helyi közigazgatás képviselőivel, azzal a szándékkal, hogy elinduljon köztünk egy párbeszéd kistérségünk polgáriasodásának érdekében.

Azóta több szervezet székhelyén találkoztunk, különböző témákat vitattunk meg, közös tréningeken vettünk részt, Civil Napot szerveztünk és megfogalmaztuk többek között a fent látható közös jövőképet.

1999

1999 március 9-én a Regionet Alapítvány székhelyén tartotta az Esély Alapítvány a Gyergyó környéki Civil Szervezetek IV Fórumát. 15 szervezettől 22 személy vett részt. 4 szervezet mutatta be egyeztetés céljából az előző fórumon megígért Eseménynaptárt, hogy könnyebb legyen az együttműködés az év folyamán és elkerüljék az átfedéseket. Várjuk a további eseménynaptárokat!

 

A IV. Fórum első kérdése az Önkormányzat részéről jött: Mit tud segíteni az Önkormányzat a civil szervezeteknek, mit kérnek a civil szervezetek a Polgármesteri Hivataltól. Erre a kérdésre a szervezetek nagy része már a korábban kibocsájtott kérdőiv kitöltésével válaszolt, de most megfogalmazódott az a kérés, hogy egy játszótér megépítésében segítsen a Hivatal.

1999

1999 február 9-én 16,00 órától az Esély Alapítvány ismét összehívta a Gyergyó környéki Civil Szervezeteket a Domokos Pál Péter Dalkör székhelyén. Résztvett 10 szervezet 17 képviselője, közülük 4-en mutatták be egyeztetés céljából az előző forumon megígért Eseménynaptárt, hogy könnyebb legyen az együttműködés az év folyamán és elkerüljék az átfedéseket. Elsőként Mijin Kim előadását hallgatták meg a "Tevékenységek tervezésről", majd a Civil Nap megszervezéséről beszélgettek a jelenlévők.

1999

A Fórumon, amelyet az Esély Alapítvány hívott össze 1999 január 12-én a Szent Erzsébet Öregotthonba, résztvett 17 szervezet 23 képviselõje és 5 meghívott.

 

A beszélgetést a következő Fórum időpontjának ( február 9.-én 16,00 óra ) és helyszínének ( Domokos Pál Péter Dalkör Alapítvány székhelye ) rögzítésével és a következő fórumokon sorrakerülő témák börzéjével kezdtük. Minden hónap második keddjén fog sorrakerülni 1999-ben a Civil Fórum, szeretnénk, ha meghívás nélkül képviseltetnék magukat a civil szervezetek.

1998

A Fórumot az Esély Alapítvány hívta össze 1998. Nov. 11.-én 15,00 órára a Korona Tükörtermébe azzal a céllal, hogy párbeszédet kezdeményezzen a civil szervezetek képviselöi között, ill. a szervezetek és a helyi adminisztráció között. 40 meghívót küldtek ki a medence civil szervezeteinek és a helyi sajtónak, valamint meghívták a polgármestert, alpolgármestert, főispánt, főesperest. Ugyanakkor nyilvánosan is meghirdették a Fórumot a helyi sajtóban.


Ez a találkozó szerves része az Esély Alapítvány két programjának: "Reflektorfényben a civil szervezetek " (FDSC támogatás) és "Jövő tanácsosai" (PHARE a Demokráciáért támogatás) elnevezésű programoknak.

A Fórumon 24 szervezet 30 képviselője, 3 meghívott, 8 sajtóképviselő és 8 megfigyelő vett részt.

A megnyitót a szervezetek rövid bemutatkozása követte, majd beszélgetés indult el a szervezetek és a helyi adminisztráció képviselői között a közös programlehetőségekről, arról, hogy milyen irányú támogatás zajlik közöttük.

Szünet után 4 kiscsoportban folyt a munka: ifjúsági, szociális, kulturális és környezetvédelmi témában.

1998

Kedves Barátunk!

 

A gyergyói civil élet számára fontos találkozóra hívjuk Önt, mint szervezete képviselőjét. 1998. november 11.-én 15,00 órától a Korona Tükörtermébe tartjuk az Első Gyergyói Civil Fórumot. Bízunk benne, hogy megtisztel jelenlétével és figyelmével, aktív résztevevőként hozzájárul a Fórum sikeréhez. Tudjuk, hogy nincs sok idő a beszédre, ezért úgy tervezzük a programot, hogy valamennyien nyerjünk a közös együttlétből. Íme a néhány órásra tervezett találkozó programja:

Kapcsolat

A honlapot a Műhely Egyesület működteti.
Programfelelős: Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu
web: www.muhely.eu  

Támogatóink

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© 2005-2023. Civil-Gyergyó.ro - Gyergyószéki civil szervezeti portál

Search