Gyergyószentmiklós és Eger közötti testvérvárosi kapcsolat jelentős múltra tekint vissza. A Gyergyói Segítő Háló megalakulásával, valamint a Babeș-Bolyai Tudományegyetem azon törekvésével, hogy szociális jellegű egyetemi képzést hozzon létre városunkban, megnyílt a lehetőség, hogy szociális téren is elkezdődjön a két város közössége közötti intézményes együttműködés.

A portál ezen részét azért alakítottuk ki, hogy különböző szakmai csoportok és civil szervezetek közötti együttműködéseknek helyet adjunk.

Alkategóriák

2011 Szeptember 10-14 között nemzetközi életmód táborra került sor Gyergyószentmiklóson, a Szent Benedek Tanulmányi Központban. A szakmai tábor során egri és gyergyói fiatal szakemberek és egyetemisták tapasztalatcseréjére került sor. A fő témánk az egészségnevelés, egészségtudatosság, prevenció voltak.

A tábor szervezői az egri Humán-Öko Észak-Magyarországi Regionális Egyesület, a gyergyószentmiklósi Műhely Egyesület voltak. Szakmai partnerek az egri Eszterházy Károly Főiskola és a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Szociális Munka Tanszéke.

 

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes