fejlecproba5

Játék, ami összehoz!

A mai világban sajnos háttérbe vannak szorulva az emberi kapcsolatok, pontosabban a kapcsolataink nagy része az online térben valósul meg, különböző játékokon, applikációkon és közmédiai platformokon keresztül. A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács úgy döntött, hogy szeretné a fiatalokat és nem csak a fiatalokat kicsit visszahozni a fizikai világba és lehetőséget adni az emberi kapcsolatok kialakítására, megerősítésére, egy szórakoztató formában.

A társasjáték erre egy nagyon jó eszköz, hiszen közelebb hozza az embereket egymáshoz, képes kapcsolatokat teremteni és feszegetni olyan témákat, amikről a hétköznapokban nem föltétlen beszélünk, pedig kellene. Emellett fejleszti a gondolkodásunkat, a kommunikációs készségeinket, illetve a logikánkat és más számos olyan területet, amit az online tereken nem igazán tudunk fejleszteni magunkban.

A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács ezért idén decemberben megszervezte az első társasjáték estjét, amelynek elég nagy sikere lett nem csak a fiatalok körében. A társasjáték esten több mint 50 társasjáték közül választhattak a résztvevők, amelyek megismerését, megértését „játékmesterek” segítették. Az első társasjáték esten közel 50 személy vett részt, akik fantasztikusan érezték magukat a rendezvényen. Több résztvevő is elmondta, hogy ez jó dolog és remélik még lesz ilyen, vagy ehhez hasonló rendezvény városunkban.

PHOTO 2022 12 04 20 54 56 2

A Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács csapatának, amúgy is volt egy elképzelése arról, hogy ezek a játékestek havi rendszerességgel legyenek megszervezve, viszont a sok pozitív visszajelzés ebben még inkább megerősítette a csapatot. A pályázati pénzből, amit ezúton is köszönnek Barti Tihamérnek, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítványnak, valamint azoknak az embereknek akik az első Gyergyói Fuss Neki-n az ő rendezvényüket támogatták. A kért támogatásból társasjátékokat vásároltak, „játékmesterek” szolgáltatását fizették ki, valamint egy extra produkcióként, felkérték a Step Dance csapatát, hogy táncukkal tegyék ünnepélyesebbé nem csak a rendezvényüket, hanem a gyergyószentmiklósi városnapokat is, amelynek keretén belül zajlott az első társasjáték estjük. A szervezők elmondták, hogy ezeket a játékesteket havi rendszerességgel meg kell és meg is fogják szervezni és ezekre a játékestekre nem csak a fiatal korosztályt, hanem a társasjátékokat kedvelő idősebbeket is szívesen látják. Céluk az, hogy egy olyan hiánypótló rendezvénysorozatot honosítsanak Gyergyóban, amely segít több készséget fejleszteni a résztvevőknek. A közeljövőben szeretnének még tematikus társasjáték esteket is tartani, valamint különböző kategóriákban bajnokságokat szervezni. Annak külön örültek, hogy a játékarzenálunkban fellelhető egy gyergyószentmiklósi társasjáték amely nem más mint a Tac-Tiki.

PHOTO 2022 12 04 20 54 56 5

Összegezve, hálásak minden támogatásért, úgy gondolják és ebben a résztvevők is megerősítették, hogy ez egy olyan rendezvénysorozat ami nemcsak hasznos, de szükséges is, és remélik hogy az érdeklődők is annyira várják a folytatást mint ők.

A rendezvényt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány, Barti Tihamér, illetve minden jószándékú ember, aki a Fuss Neki keretén belül támogatta a rendezvénysorozatukat, hálás köszönet a támogatásokért.

Benedek Miklós Zoltán programfelelős
Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács