fejlecproba5

Zöld iroda műhelymunka az Erőforrásközpontban

Napjainkban egyre több ember törekszik a környezettudatosabb életmódra. Egyre inkább bőrünkön érezzük az ökológiai válság hatásait, leginkább klímánk megváltozása és az egyre gyakoribbá váló extrém időjárási jelenségek jelzik a növekvő problémát. Próbálunk tenni az ökológiai összeomlás megelőzéséért és már jelen lévő negatív hatásokhoz való alkalmazkodásért. Egyre több emberben jelenik meg az igény arra, hogy nemcsak otthon, hanem munkahelyeiken, szervezeteikben is környezettudatosabban éljenek.

Ismét sikeres pályázatot tudhatnak maguk mögött a szárhegyiek

A Szárhegyi Torzsások Turisztikai és Kulturális Egyesület tagjai jóvoltából ismét felújult környezet várja mindazokat, akik pihenésre, kikapcsolódásra, akár egy közös bográcsozásra vágynak a civilizációhoz közel, mégis mesés erdei környezetben. Az eredeti terv szerint a faluból induló turistaösvény teljes körű felújítására került volna sor, de mivel a medvék a környékünkön is elszaporodtak, és már a turisták számára is veszélyes gyalogosan járni azon az útvonalon, így az a döntés született, hogy a Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázaton megnyert összeget teljes mértékben az ösvény végén található Hidegkúti forrás környékének a felújítására fordítjuk.

A Gyergyói EKE 120 éves

Idén 2017-ben a Gyergyói EKE betölti a 120. életévét, és újraindításának a 15. évét . A Gyergyói Ekének kb. 200 tagja van, akik szeretik a természetet, a hegyeket, a völgyeket, az erdőket, a barlangokat és mindent, amit az Isten azért teremtett, hogy boldoggá tegyen minket. Az Ekések szeretik Gyergyót, úgy mint város, mint gyergyói falvak, mint gyergyói medencét, mint a Kárpát-medence legkeletibb bástyája.

Eltűnnek a kóbor ebek az utcákról?

Eltűnnek a kóbor ebek az utcákról?

A gyergyószentmiklósi önkormányzat az állatvédő egyesületekkel közösen szeretne megoldást találni a kóbor kutyák okozta helyzetre. A probléma megoldásában egy külföldi szakképzett csapat is segítségükre lesz.

 

(...) Az altatással történő befogás és a szükséges kezelések elvégzése után a korábbi elgondolásokkal ellentétben, nem engedik vissza eredeti környezetükbe az állatokat, hanem a bővített menhely, illetve jószívű gazdák nyújtanának otthont számukra.

 

EKE Gyergyó közgyűlés

Az Erdélyi Kárpát Egyesület gyergyói osztálya (EKE Gyergyó) április 23. tartja az éves közgyűlését. Helyszín az EKE székház, időpont 18 óra.

 

Napirendi pontok:

1. 2011 évi tevékenységi beszámoló

2. 2011 évi pénzügyi beszámoló

3. Szervezési feladatok leosztása

4. Különfélék

 

Vadász Szatmári István

EKE Gyergyó elnök

www.ekegyergyo.ro