2009 július

 

Önkéntes napot szervez csütörtökön, július 23-án, az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért, a Caritas Családsegítő Szolgálattal és Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsával partnerségben.

 

Az önkéntes nap keretében találkozókat szervezünk a civil szervezetekkel és a fiatalokkal. Délben 12 órától szeretettel várjuk a Szociális Kerekasztal valamint a gyergyói térségben működő civil szervezetek képviselőit a Caritas Családsegítő Szolgálat Kossuth Lajos utcai házában. A találkozó témája a „Virtuális Önkéntes Központ" projekt bemutatása. A projekt célja, hogy internetes honlapon keresztül segítsük a civil szervezetek és a fiatalok egymásra találását, a fiatalok önkéntesként való bekapcsolódását a civil szervezetek programjaiba. A találkozó alkalmával szeretnénk egyeztetni a szervezetek képviselőivel, bemutatni projektünket, valamint megismerni ötleteiket, igényeiket, elvárásaikat.

2008 május

szocialiskerekasztal3Május hatodikán délelőtt a Római Katolikus Plébánia nagytermében találkoztak újra a gyergyói szociális – karitatív háló tagjai.

Ez volt az első témaközpontú találkozó. A beszélgetésen 13 személy vett részt, több mint 10 szervezetet képviselve.

A találkozó fő témája egy program-bemutató volt, Dániel Botond az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért önkéntes programjának vezetője tartott előadást az Európai Önkéntes Szolgálatról.

A bemutató és az azt követő beszélgetés célja az volt, hogy a gyergyói szociális szervezetek megismerjék az önkéntes program lehetőségeit, kezdjünk együtt gondolkodni arról, hogyan tudnánk igénybe venni a külföldi önkéntesek segítségét a tevékenységeink során.

2008 március

 

Tizenhét ember tett eleget annak a felkérésnek, amely a gyergyói szociális-karitatív szervezetek együttműködési fórumának megalakítására tett kísérletet.

Az elkötelezôdés, a szolidaritás a hátrányos helyzetűek érdekében – több-kevesebb foghíjjal – élô valóság közösségeinkben.

 

Ismerkedési körrel kezdôdött a találkozó, amelynek keretében a különbözô szervezetek, egyesületek, lelkiségi csoportok, elkötelezett magánszemélyek megmutatták a szükségnek azon szeletét, amire ôk maguk sajátos szempontjaik szerint, helyzetükbôl, munkájukból kifolyólag rálátnak. Elgondolkodtató a nyomorról, szükségrôl, rászorultságról való hiteles tanúságtételek sorozata, és az a sok elkeseredésbôl, „szent dühbôl" fakadó panasz, amely a közösségek érdektelenségét fogalmazza meg szívbemarkolóan...

Kapcsolat

A honlapot a Műhely Egyesület működteti.
Programfelelős: Dániel Botond

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu
web: www.muhely.eu  

Támogatóink

Communitas logo vizszintes sotet hatteren

© 2005-2023. Civil-Gyergyó.ro - Gyergyószéki civil szervezeti portál

Search