fejlecproba5

Ismét sikeres pályázatot tudhatnak maguk mögött a szárhegyiek

A Szárhegyi Torzsások Turisztikai és Kulturális Egyesület tagjai jóvoltából ismét felújult környezet várja mindazokat, akik pihenésre, kikapcsolódásra, akár egy közös bográcsozásra vágynak a civilizációhoz közel, mégis mesés erdei környezetben. Az eredeti terv szerint a faluból induló turistaösvény teljes körű felújítására került volna sor, de mivel a medvék a környékünkön is elszaporodtak, és már a turisták számára is veszélyes gyalogosan járni azon az útvonalon, így az a döntés született, hogy a Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázaton megnyert összeget teljes mértékben az ösvény végén található Hidegkúti forrás környékének a felújítására fordítjuk.

41341496 2162676027331996 5746561096953626624 n

2011 óta kihelyezett padok és asztalok, amelyek nem voltak lefödve mára már elkorhadtak, használhatatlanná váltak, idéntől pedig helyükre a támogatás felhasználásával sikerült újakat kihelyezni. A projekt másik részeként a múlt hét folyamán a Szárhegyi Tanács segítségével kitisztításra került a területet, a fű le lett kaszálva, a régi asztalok pedig meg lettek emelve és alá betondarabok helyezve. A Hargita Megye Tanácsának támogatásának jóvoltából pedig a régi bútorzat új köntösben várja a piknikezni vágyókat.

A vasárnap fénypontja az T. Nagy László, Szárhegy új plébánosának jelenléte volt, aki áldást is adott a helyre és a közös munkára. Az új asztalok és padok is felavatásra kerültek, egy finom bográcsba készült csipetkés gulyás került rajtuk elfogyasztásra.