1999

Kedves barátaink!

 

Szeretettel meghívunk a Jubileumi Civil Fórumra 1999. november 9.-én 16,00 órától az Astoria kávéházba (volt Ihlető)!!!

az Esély Alapítvány munkatársai

 

Egy évvel ezelőtt találkoztunk először Civil Fórumon a medence szervezeteivel, a helyi közigazgatás képviselőivel, azzal a szándékkal, hogy elinduljon köztünk egy párbeszéd kistérségünk polgáriasodásának érdekében.

Azóta több szervezet székhelyén találkoztunk, különböző témákat vitattunk meg, közös tréningeken vettünk részt, Civil Napot szerveztünk és megfogalmaztuk többek között a fent látható közös jövőképet.

 

Mivel időközben megcsappant a Civil Fórumok iránti érdeklődés, elgondolkoztunk, hogy tudnánk jobban segítséget nyújtani az időbeosztásban, mivel tudnánk érdekesebbé, hasznosabbá tenni a Fórumokat. Bár a kérdőivekben leírt, általatok megfogalmazott hiányosságokra próbáltunk tematikánkkal, tréningjeinkkel reagálni, úgy tapasztaltuk, hogy nem vettétek mindig igénybe a felkínált lehetőségeket. Ugyanez történt az Internet használattal, a civilistával. Több ötlet is megszületett, arról, mit kellene tenni a jövőben, néhányat szeretnénk megvitatni közösen Veletek.

Például javaslatként hangzott el, hogy a Fórumokon a házigazda egy problémájára próbáljanak a jelen levő szervezetek megoldást találni ötletbörzézéssel. Tapasztalatunk szerint ez egy nagyon hatékony módszer a problémamegoldásra.

Szintén az októberi tréningen ötöltük ki több szervezettel közösen, hogy oda kell figyelni az önkéntes munkában rejlő lehetőségekre. Erre szeretne segítséget nyújtani a Jubileumi Civil Fórum. Egy önkéntes munkaerőbörzét szervezünk, ahova a civil szervezeteken kivül fiatal munkanélkülieket hívunk meg. A szervezetek feladata lesz, hogy előre felmérjék, milyen képességű önkéntesekre van szükségük, mennyi időre kívánnak munkát adni nekik, körvonalazzák hatáskörüket a szervezeten belül.

Hisszük, hogy a munkát kereső fiatalok fel tudják majd mérni, milyen lehetőséget jelent önkéntesként dolgozni egy civil szervezetnél, hisz meg lehet tanulni emberekkel kapcsolatba lépni, infrastruktúrát használni, szervezni, jó érzés csapathoz tartozni és a Fórum után egymásra találnak majd a szervezetek és önkéntesek.

Meg fogunk szólaltani olyan önkénteseket, akik ma már munkakönyves alkalmazottak, vagy éppen az Egyesült Államokból jöttek önkéntesként dolgozni Romániába. Pályaorientációs foglalkozásokat is ajánlunk majd a munkát kereső fiataloknak.

Kérjük tehát, készítsétek el a leírásokat a Fórumig, ha segítségre van szükségetek, forduljatok hozzánk bizalommal.

A Jubileumi Civil Fórumra szeretettel várjuk szervezetetek egy-két tagját, de kérünk jelezzetek vissza részvételi szándékotokról 1999 november 8.-án 12 óráig.

Bármilyen ötletet, javaslatot, bírálatot megszivlelünk és reagálunk rá!!!

Kívánunk addig is jó munkát és várjuk a visszajelzéseket!

Molnár Judith

 

Gyergyószentmiklós, 1999-10-28

 

Címünk: 4200 Gyergyószentmiklós, Márton Áron utca 16 sz.

Tel/fax: 164056

e-mail: Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Partnereink

Támogatóink

communitas vizszintes