fejlecproba5

A sikertelenség csak egy állapot, a siker kulcsa a kitartó munka

Ezzel a mottóval indította útjára a Sie-Sie Stúdió Egyesület az első Román pótérettségi felkészítőt 2019. Augusztus 5-9. között a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban.

Dr. Szabó Zsolt román szakos tanár segédletével a résztvevő diákok napi 6 órát készültek a nagy megmérettetésre. Begyakorolták az ismeretlen szöveges feladatok megoldási módját, megtanulták hogyan írjanak érvelő szöveget és átismételték az elmúlt 4 év során felvett irodalmi műveket. A nap végén a diákok gyorsasági versenyen tesztelhették le tudásukat a már elhangzott leckékből. A diákok és dr. Szabó Zsolt is pozitívan értékelte az elmúlt időszakot:

Nekem személy szerint a felkészítőkön a hangulat tetszett, érdekesek voltak az órák, nagyon ötletes a Kahoot játék, amelynek segítségével játékosan szereztünk információkat a különböző irodalmi művekről. Nagyon tetszik a tanár úrnak a módszertana és az órák beosztása. Az órák során azokra a leckerészekre fektettük a hangsúlyt, amelyekkel hiányosságok vannak. Egy nagyon jó csapatnak lehetek a része és számomra megnyugtató, hogy egyre közelebb érzem magam az Érettségihez! (Balla Gabriella, résztvevő)

Dr. Szabó Zsolt kiemelte, hogy az intenzív tanulás ellenére a csoport rekord idő alatt szokott össze: olyat is látott, hogy hétfőn első alkalommal találkoztak életükben, szerdán már teljesen kötetlenül barátilag beszélgettek egymással, annak ellenére, hogy kevés idő jutott az ismerkedésre a programok között.

Végezetül érdemes kiemelni, hogy a diákok visszajelzése egyöntetűen pozitív volt és ők is szükségesnek látják a jövőben is ennek a programnak a kivitelezését.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak. Főtámogatónk Jan Post Egyesület, további támogatóink: Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány.

Partnereink: Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár. Köszönjük a biztosított helyszínt és a sok-sok segítséget.